אני מיואשת ואני לא יודעת מה לעשות... בבקשה דחוף דח

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

11/08/2009 | 12:31 | מאת: מיכל

אספר בקצרה -עד כמה שאפשר את המקרה שלי אני עובדת במקום עבודתי שנה ו7 חודשים ואני בהריון בחודש חמישי. הבוס שלי הוא אדם מאוד ברוטלי מאוד צעקן מאוד "מתעלל נפשית"- אבל זה כמעט מתחילת עבודתי כאן. אני עובדת ומקבלת שכר גלובלי עם סיכום של 6 שעות ביום. ו500 שקלים נסיעות. כאן חשוב לי לציין כי מרגע שסיכמנו על גלובלי לא התחשבנו על שעות שהחסרתי או ימים שהייתי בחופש תמיד פדיתי אותם על חשבון חופשה מצטברת. מיום שהודעתי לבוס שלי שאני בהריון הוא התחיל "להתעלל בי"!!! קודם כל הצעקות התגברו בצורה מחרידה. התנאים פתאום השתנו. לדוגמא: ימי חופש אני לוקחת הוא מוריד לי אותם בכסף ולא מהמטבר ולטענתו הוא ישלם אלי אותם בסוף שנה או יחריך אותי לצאת לחופשה בתשלום-מתי שוא ירצה ולא שאני ירצה. בנוסף שעות שאני מאחרת או יוצאת מוקדם הוא מתחשבן ומוריד לי אותם. אם לא הגעתי לעבודה בכל החודש יום אחד הוא מקזז לי את ה500 שקלים ומוריד לי את היום הזה גם מבחינת נסיעות. מבקש ממני להתפטר כי לא טוב לי...ולא שהוא יפטר אותי!!!(כי הוא יודע שאסור לו) בקיצור אני עוברת כל יום מחדש התעללות נפשית במלוא מובן המילה- אין יום שעובר בלי כאבי ראש ובלי בכי ודמעות מבחינתי. א. אשמח לדעת האם לפי חוק מותר לו לעשות את כל מה שהוא עושה בזכות היותי בהריון( אני יודעת שהוא צודק ושאם אני מחסירה צריך להוריד לי את זה... אבל עד היום הוא לא הוריד ומרגע שהוא שמע שאני בהריון הוא החל להוריד) בנוסף אשמח לדעת אם אני חייבת לאחר חופשת לידה לחזור לעבודה בכדי לקבל את הפיצויים המגיעים לי כחוק רק אם הוא יפטר אותי או שיש איזה שהוא חוק שמאפשר לי לא לחזור ועדיין לקבל את הפיצויים המגיעים לי. ב. הוא מעולם לא שילם לי הבראה וחודשים שוא היה חייב לשלם הבראה ולציין בתלוש הוא היה מוריד מהשכר לדוגמא שכר 4500 +500 נסיעות, בחודשים של הבראה רשום בתלוש 4400 משכורת 100 שקל הבראה 500 נסיעות. האם אפשר לדרוש ממנו תשלום על כך? ג. ידוע לי כי מגיע לכל אשה בהריון 40 שעות לבדיקות. אני עובדת 6 שעות ביום 5 ימים בשבוע. לפי הנתונים הללו האם מגיע לי 40 שעות או 20? תודה תודה תודה וסליחה על המכתב הארוך... אני פשוט במצב מאוד מאוד קשה ומייגע!!! תודה

שלום רב, קודם כל זה פשוט נשמע נורא ואיום. אל תתיאשי. צרי עימי קשר טלפוני. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה