מצ"ב שוב שאלתי מ-25.7 ..תודה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

01/08/2009 | 17:43 | מאת: מיכל

מחבר: מיכל תאריך: 25/7/2009 שעה: 19:54 הי בקרוב כנראה אצטרך לצאת לשמירת הריון. לפי מה שקראתי עד כה , התשלום המקסימלי החודשי אשר ניתן לקבל מביטוח לאומי הוא 8000 ברוטו. אני מקבלת שכר יותר גבוה וחשוב לי לדעת (בכדי ללדעת אם כדאי לי לנצל ראשית את ימי החופשה בתשלום שצברתי) אם: 1. האם דמי הלידה שאקבל לאחר הלידה יחושבו על פי 3 המשכורות האחרונות שקבלתי מביטוח לאומי או על פי 3 המשכורות האחרונות שקבלתי ממקום העבודה - טרם היציאה לשמירה. 2. במידה ואני נחה בבית ומנצלת את ימי החופשה בתשלום ולבסוף המנוחה צריכה להתארך יותר מ-30 יום ולכן תובעת מביטוח לאומי שמירת הריון , אני צריכה להחזיר את כל ימי החפשה בתשלום שלמקום העבודה? מה קורה אם אני לא מחזירה ? תודה מראש מיכל

שלום רב, 1.אנא פני בעניין זה למוסד לביטוח לאומי. 2. הימים הראשונים הם או ימי מחלה או ימי חופשה, את צריכה להחליט מראש לאיזה מסלול את רוצה, כי את צריכה לדווח על כך למעסיקים שלך. בברכה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה