חופשת מחלה בגין דיקור מי שפיר

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

28/07/2009 | 12:08 | מאת: מירי א.

עו"ד רחל שלום, ברצוני לברר, ביום חמישי עשיתי בדיקת מי שפיר והייתי בבית עד יום שני כולל,מאחר והעניינים קצת הסתבכו. סה"כ החסרתי מהעבודה 3 ימים. הבאתי מהרופא נשים אישור על מחלה. שאלתי היא: האם להכניס את 3 ימים הנ"ל לחישוב ה- 40 שעות שמגיע לי לבדיקות ? או לשמירת הריון יש התייחסות אחרת בחוק ואז אדאג להביא אישור בגין שמירת הריון? אצלנו בעבודה מבחינת ימי המחלה פועלים לפי הקבוע בחוק (יום 1 לא מקבלים כלום,יום 2+3 מקבלים 37.5% וכו') וזה אומר שאצטרך להכריז על חופשה בת 3 ימים כדי שהשכר לא יפגע. כיצד עלי לפעול על מנת לקבל את המקסימום. בברכה, מירי א.

לשום רב, לא ניתן להכניס מספר ימים רצופים יחד לגדר 40 השעות המותרות בחוק. שמירת הריון זה רק מעל 30 ימיטם. נסי לתת זאת כאישור מחלה, יש מעסיקים שלא מוכנים לקבל. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה