בעלת עסק עצמאי ובהריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

13/07/2009 | 17:36 | מאת: מירב

שלום, אני בעלת עסק עצמאי (עם שותפה), וכעת נמצאת בתהליכי טיפולי פריון. שאלתי, האם אהיה זכאית לקבל מביטוח לאומי כסף על שמירת הריון/חופשת לידה וכו' ? האם במידה ואני מסיימת את מקום עבודתי הנוכחי (פיטורין) אהיה זכאית לדמי אבטלה, למרות שאהיה בעלת עסק עצמאי ו/או בהריון בנוסף ?

שלום רב, קודם כל בהצלחה בטיפולי הפיריון. מאחלת לך הריון מהיר ובריא. לגופו של עניין: לא הבנתי את השאלה האם את גם עצמאית וגם שכירה? בברכה, רחל שחר, עו"ד

16/07/2009 | 13:53 | מאת: מירב

היי רחל, ראשית, תודה רבה :-) כיום אני שכירה, אך מסיימת את עבודתי בספטמבר הקרוב. אני כבר עכשיו מתכננת את הקמתו של עסק עצמאי עם שותפה נוספת וכמו שאת מבינה גם את ההריון.. שאלתי היא, האם כבעלת עסק עצמאי בהריו, אני עדיין זכאית לחופשת לידה, שמירת הריון ושאר הזכויות להן הייתי זכאית לו היתי שכירה ? אני מקווה שהסברתי את עצמי, ותודה מראש.

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה