פיטורים בזמן הריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

21/06/2009 | 10:57 | מאת: זהבית

שלום לעו"ד רחל שחר, שאלה לי אלייך: בתאריך 21.05.09 הבוס שלי הודיע לי כי הוא מפטר אותי בשל צמצומים והוא נותן לי הודעה חודש מראש מה שאומר שיש לי עד ה-21.06.09. בתאריך ה-10.06.09 עשיתי בדיקת הריון לאחר שאחר לי המחזור וגיליתי שאני בהריון(יש לי שני ילדים קודמים בהפריית מבחנה וזו היתה הפתעה עולמית),במקביל ב-01.06.09 התחלתי עבודה חדשה ובתאריך שגיליתי הודעתי למעסיק החדש שאני בהריון בכדי לא לצאת שקרנית ולבוא בעוד 3 חודשים ולספר,העדפתי לספר עכשיו. ברצוני לדעת אם המעסיק הקודם מחוייב להחזיר אותי לעבודה מכיוון שאני רוצהללכת להוציא שמירת הריון כי אני מרגישה קטסטרופה ובעבודה החדשה אין לי ימי מחלה שאוכל לנצל. אשמח לקבל תשובה כי זה מאד מאד חשוב לי. תודה ושבוע טוב, זהבית.

שלום רב, שאלה מאוד מאוד בעייתית כי בכל זאת הוא פיטר אותך בלי שידע ולכן ממש לא ניתן להאשים אותו שפיטר אותך בשל הריונך. מלבד זאת, על פי הבנתי כבר את מצויה בעבודה חדש. ייתכן ושווה לגשת לייעוץ מקצועי פרטניבאחת מלשכות ויצ"ו. בהצלחה, ותרגישי טוב, (מניסיון זה חולף אחרי שלושה חודשים) רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה