שמירה/מחלה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

03/06/2009 | 10:38 | מאת: הילי

שלום רב, אושפזתי בבי"ח עקב צירים מוקדמים כשבוע. שוחררתי עם דרישה להיות במנוחה. מאז השחרור נאלצתי להגיע עקב מצבי לבי"ח שוב כמספר פעמים ושוחררתי עם המלצה למנוחה. רופא המשפחה נתן לי את האישור הרפואי לעבודה. האישור הרפואי כולל 30ימים +. לאור זאת ביקשתי מהרופא שלי להגיש תביעה לביטוח לאומי לצורך גמלה. שכן הסיבה שבגינה אני יושבת בבית היא לא מפאת מחלה שלי אלא מסכנה מסוימת שנשקפת להריון. הרופא מסרב להגיש תביעה לגמלה אך נותן לי ימי מחלה ומבחינתו עלי לשבת בבית. לאור סירובו ביקשתי לחזור לעבודתי אך מהחשש שלו לאשר זאת הוא סירב גם לכך והפנה אותי לרופא תעסוקתי. טרם נפגשתי עם רופא תעסוקתי שאלותי הן כאלה: 1. במה רופא תעסוקתי יכול לעזור? 2. איך בכל זאת אני יכולה לממש את זכותי להגשת תביעה לגמלה שכן הסיבה שבגללה אני יושבת בבית מצדיקה זאת?? 3. מה יהיה על דמי הלידה שלי אם לא אוגדר בשמירה ובינתיים בחודשים אלא אני במחלה?? אודה עזרתך, הילי

שלום רב, 1. את יכולה להגיש לבד את התביעה לשמירת הריון כל שעלייך לקבל זה מכתב המלצה מרופא נשים להיות בשמירת הריון. 2. בזמן מחלה מופשרים דמי ביטוח לאומי אז דמי הלידה שלך לא בסכנה. תרגישי טוב, בברכה, רחל שחר, עו"ד

05/06/2009 | 09:23 | מאת: הילי

שלום רב, אודה להבהרתך , 1. הרופא מסרב לתת לי אישור שכזה, מה ביכולתי לעשות? 2. הם מופשרים באופן אוטמטי? מה זה אומר? תודה מראש ושבת שלום

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה