האם זה חוקי?

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

13/05/2009 | 10:11 | מאת: אור

שלום רב, ילדתי ב10/08 חופשת הלידה הסתיימה בינואר. במהלך החופשת לידה קיבלתי מכתב פיטורין. עד כה מעבידי שילם לי עבור 46 ימים ולא 60 יום כמו שהבנתי שמגיע עפ"י חוק. ששאלתי אותו מדוע שולמו לי 46 ימים תשובתו היתה "60 יום הכוונה ימים קלנדאריים. מחשבים גם שישי ושבת אך הכוונה לתשלום לפי הבסיס היומי". מה כוונתו? והאם זה בסדר וחוקי? ומדוע לו שולמו לי 60 ימים. ועוד שאלה ברשותך... גם הודעה מוקדמת שולם לי עבור 17 ימים. וששאלתי מדוע לא 30 יום תשובתו היתה" יום הודעה מוקדמת שולמה לפי בסיס יומי ". האם זה חוקי ? מה הם החוקים? ומה מגיע לי? סליחה מראש שהשאה ארוכה ומורכבת אבל אני מבולבלת ולא רוצה להרגיש שמרמים אותי.. כי ההיסטוריה בינינו לא כל כך טובה לצערי מהרגע שנכנסתי להריון . מעסיקי טוען שהוא שילם לי עפ"י חוק מכיוון שבתקופת הריוני לא עבדתי ימים מלאים מתחילת ההריון לא הרגשתי טוב ונעדרתי רבות ולאחר מכן קיבלתי שמירת הריון. הוא טוען שהתשלום על ההודעה מראש שלאורך כל תקופת עבודתי האחרונה כמעט ולא עבדתי למעט ימים בודדים לא נותר להם אלא לבצע את התחשיב המגיע בהתאם לדרך בה שולם לי באותם חודשים שהגעתי לעבודה לימים בודדים בלבד. האם זה חוקי? האם קיבלתי את מה שמגיע לי? תודה מרא

שלום רב, אסור לפטר עובדת במהלך חופשת הלידה היה עליו להחזיר אותו לעבודתך הסדירה. משלא עשה כן, לדעתי עלייך לפנות לבית הדין לעבודה שם תוכלי למצות את מלוא זכויותייך. ואגב, ברור שמגיע לך 60+30. החוק מבחינת המעסיק שלך זו רק המלצה. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה