צמצום שעות עבודה עקב מכתב רפואי.

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

27/04/2009 | 13:41 | מאת: מ.

שלום רב, אני נמצאת כרגע בשבוע 17+3 להריוני,עובדת במקום עבודתי כשנתיים וחודשיים בהיקף של-90% משרה,4 ימים בשבוע החל מ-8.30-15.30 ופעם בשבוע מ-8.30-19.00 רצוף ללא פיצול,לאחר ביקורי האחרון אצל רופא הנשים הוחלט לצמצם את מס' שעות העבודה שלי ל-5 שעות עבודה ביום.יש לי 2 שאלות בנושא: 1.האם חובת המעביד לכבד את ההחלטה הזו או יש באפשרותו לערער עליה? 2. מי סופג את השלמת השעות ליום מלא כדי ששכרי לא יפגם,המעסיק?ביטוח לאומי? ע"ח יתרת מחלה שלי,מה קורה אם אין לי מספיק יתרת מחלה? אודה על תשובתה מהירה. יום טוב.

שלום רב, מי שמחליט האם לאשר שמירת הריון חלקית זה הביטוח הלאומי והוא זה שגם משלם עבור ההפרשים בשכר שנוצרו. למעסיק אין יד ורגל בעניין זה. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה