חבלה בשן

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

11/08/2011 | 13:43 | מאת: איתמר

לפני כחצי שנה נפגעתי בשיני הקדמיות, שעברו טיפול שורש בעבר..שן אחת נידחפה פנימה, עשיתי ישור שיניים מחדש וקיבוע השיניים. שן זו עדין מתנדנדת למרות שהרופאים צפו כי הרקמה תתאחה, אני חושש שזה בגלל שבזמן הדיבור והאכילה אני בטעות מפעיל לחץ מסויים על השורש. הרופאים ממליצים לחכות עד גיל 18 לקבלת החלטות אך תחושת האי נעימות רק גוברת עם הזמן. האם ישנה אפשות קיבוע יותר טובה או טיפול מיוחד?

11/08/2011 | 17:16 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

איתמר שלום, קיבוע לאחר ישור שיניים אמור לחבר את השן הזו לשיניים הסמוכות ע"י חוט מתכת שמודבק בחלק האחורי של השיניים. כך השן לא אמורה להתנדנד, אלא אם כן ישנה בעיה רצינית באחיזת השן בעצם. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה