עקירת כירורגית לשן בינה עליונה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

31/07/2011 | 16:53 | מאת: אדי

שלום יש לי בצד שמאל של הפה בלסת העליונה שן שהתחילה לצאת.עשיתי צילום פנורמי כי הרופאה ראתה שיש בה חור גדול והמליצה לי לעקור אותה. את הצילום ננתי לרופא אבל טרם שמעתי פיענוח כי התור לעקירה רק ביום רביעי אבל זה נראה שהיא חצי כלואה,כלומר רק חלק מהראש שלה יצא.(באלכסון) ככה סתם היא לא מפריעה לי או מציקה לי חוץ מזה שיש לה קצוות קצת חדים והם שורטים לי את החיך מאחוריה (כמעט בגרון). אני מניחה שמשום כך אי אפשר גם לעשות סתימה..אבל רציתי לדעת האם העקירה כואבת? כשעשיתי טיפול שורש ניזקקתי ל3 זריקות רק כדי לא להרגיש את המקום, אני ממש מפחדת שיכאב לי כשהוא יתחיל להתעסק שם.. אשמח לתשובה כנה. מין הסתם אחרי שההרדמה תפוג יכאב לי אבל מעניין אותי לדעת מה קורה בזמן אמת. כמו כן, האם ישנו סיכוי לפגיעה עצבית כשאשר מדובר בשן בלסת עליונה? ואם ניתן לחזור לעבודה למחרת? או שמדובר בכאבים עזים ורצוי לנוח? תודה ותחזיקו לי אצבעות,אני ממש מפחדת...

05/08/2011 | 18:39 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אדי שלום רב, בלסת עליונה אין מהלך של עצב בקירבת שן הבינה. בזמן הטיפול לא אמורים להרגיש כאב אבל לאחר מכן בהחלט יתכן, אך לוקחים כדורים נגד כאב ובד"כ ניתן לעבוד למחורת. ניתן לתכנן העקירה ביום חמישי ואז מנוחה סופ"ש. מחזיק לך אצבעות!

מנהל פורום שיקום הפה