טוחנת שנשברה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

11/06/2011 | 22:06 | מאת: רוני

ד"ר שלום, לפני כשבועיים התחלתי טיפול שורש בשן 37.במהלך הביקור השני לטיפול השורש בעת הוצאת הסתימה הזמנית ע"י הרופא נשבר דופן שן מצד אחד עמוק מקו החניכיים. הוסבר לי ע"י הרופא שכל שנותר הוא לעוקרה ולפנות לכיוון השתלה.בשלב זה קיימת על השן סתימה זמנית. שאלתי מתחלקת לשלושה חלקים- 1. האם מקרה שבירת שן ע"י רופא הינו אירוע שבשגרה או שניתן להסיק דבר כלשהו על רמת הרופא? 2. האם בשבירה מסוג זה ניתן בדרך כלשהי להציל את השן? 3.האם אפשר לבצע סתימה קבועה במצב הנוכחי ואם לא אז מדוע? תודה רבה!

13/06/2011 | 14:29 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

רוני שלום, קשה לענות על שאלות כה ספציפיות מבלי לבדוק את השן בדיקה קלינית ורנטגנית. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה