דלקת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

23/04/2011 | 05:01 | מאת: תמר

שלום. אני בת 23, ולא טופלתי מזה זמן רב בעקבות פחד משתק מרופאי שיניים. לפני מס' שבועות הבחנתי בפצע מוגלתי בחניכיים הוא אינו כואב בכלל הוא עגול מלא מוגלה וכל פעם שאני לוחצת עליו יוצאת מוגלה ולעיתים דם. אדגיש כי הפצע נמצע ממש מתחת לאחת מהשיניים הטוחנות התחתונות- שן שטופלה (לפני 10 שנים)בטיפול שורש ומעליה קיימת סתימה כסופה. בעקבות זאת נאלצתי ללכת לרופא שצילם את המקום ואמר שמדובר במוגלה שצפה בתוך החניכים והתחילה להשתלט גם על שן סמוכה ושחייבים לעקור את השן הבעייתית ולבצע שתל. עד שהטיפול יתחיל אנו מחכים לאישורים מחברת הביטוח, אולם אני חוששת שההמתנה הזו רק תחמיר את המצב לשיניים הסמוכות. לכן רציתי לדעת האם נטילת מוקסיפן פורטה תעזור במידה מסוימת? ולפי הנתונים שהצגתי, יש סיכוי להציל בכל זאת את השן ולא לעקור אותה? תודה וסליחה על האריכות.

23/04/2011 | 10:21 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

תמר שלום, כמובן שללא בדיקה לא אוכל לאשר לך טיפול אנטיביוטי או להמליץ לך על תוכנית טיפול כלשהי. מה שכן אוכל לומר שהמתנה מיותרת, לאחר שאובחן אצלך מוגלה סביב השן, עלולה להחמיר את המצב. על כן ממליץ על התחלת טיפול בהקדם. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה