שיקום שיניים בכל הפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

07/04/2011 | 14:10 | מאת: א

שלום עקב שחיקת שיניים חמורה בכל הפה הרופא בקופ"ח אמר לי שאני צריך כתרים בכל הלסת העליונה + 8 שיניים אחוריות בלסת התחתונה. עקב העלות הגבוהה והעומס של הטיפול שאלתי את הרופא אם ניתן לבצע קודם רק את הלסת התחתונה ובמועד מאוחר יותר (כמה שנים) את הלסת העליונה והוא אמר שהדבר יגרום לאיבוד של כמה מ"מ בגובה השיניים וזה לא מומלץ, אבל אפשרי. האם זה באמת קריטי? בנוסף, האם זה שכיח לבצע כזה טיפול בכל הפה (טיפולי שורש כמעט בכל השיניים בפה + כתרים על רובן) והאם יש אופציות אחרות שכדאי לשקול? אציין שאני בן 28 וחשובות לי ההשלכות של הטיפול לטווח הארוך (תחזוקה וכדומה).

07/04/2011 | 16:44 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אם חשובות לך ההשלכות של הטיפול לטווח הארוך כפי שאתה מציין, ממליץ לך לקבל תוכנית טיפול וטיפול ממומחה לשיקום הפה, במיוחד בטיפול מורכב שכזה. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה