שתל בשן קדמית

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

29/03/2011 | 09:25 | מאת: מעיין

שלום. לפני כשנתיים עשיתי כתר בשן הקדמית וזאת עקב סיבה אסתטית כי השן הייתה צהובה ביחס לשאר השיניים. כיום לאחר שנתיים הכתר נפל ומסתבר שהשן המקורית מתחת לכתר במצב גרוע וחייבים לבצע שתל. רציתי לשאול, האם שתל בשן הקדמית יראה טוב אסטתית? אני יודעת שאצטרך ללכת עם שן תותבת במשך חצי שנה, אך האם בסופו של התהליך השן תראה אסטתית ותהיה דומה לשן הקדמית השניה? כמו כן, רציתי לשאול האם התהליך והטיפול מלווה בכאב? תודה רבה.

30/03/2011 | 06:17 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

מעיין שלום, עקירת שן קידמית והחדרת שתל בעמדה הנכונה כדי שהכתר שיבוצע יהיה אסתטי, והעצם והחניכיים ישמרו בעמדה הנכונה והאסתטית ביותר מהווים אחד האתגרים הגדולים לרופא השיניים. נדרשת מהרופא מומחיות ומקצועיות גבוהה ביותר ועלייך לבחור את המשקם הטוב ביותר שיתכננן ויבצע בצורה מעולה את העבודה. מובן שהמומחה לשיקום צריך גם לעבוד עם טכנאי שיניים ברמה הגבוהה ביותר. לא בטוח שאת צריכה שן תותבת נשלפת לחצי שנה, כיוון שיש טכניקות לקבל כתר זמני המחובר מיידית על גבי השתל. הטיפול לא אמור להיות מלווה בכאב חריג. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה