שתלים לכולם – או האם אפשר פחות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

29/12/2010 | 13:21 | מאת: מייק

שלום ד"ר מיזיריצקי איתן, אני מטופל שנים באותה מעבדת שניים (מכבידנט). אני בן 60. לאחרונה נפלה שן 23 ועקרו לי שורש. שנים קודם לכן נפלו שיניים 16-17, 26-27 ו37. בזמנו הרופא אמרה שאני יכול בלעדיהם. עכשיו שנפל לי שן 23 בנו לי תוכנית שיקום – הרמת סינוס פתוחה (X2) ו שתלים לכולם (6). שאלות – האם אני יכול להסתפק בשיקום 23 בלבד (בגלל שזה קדמי)? האם לעשות שתלים רק בצד שמאל (26-27 ו- 37) זו אופציה? – כי אני מרגיש טוב יותר באכילה בצד ימין (ויש עלות כספית). אופציה אחרת – חוץ משתלים? ממש תודה מראש, מייק

29/12/2010 | 15:18 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

מייק שלום, אופציה נוספת חוץ משתלים זה תותבת חלקית נשלפת, שהיא פחות נוחה ופחות בריאה. מומלץ לשקם את שני הצדדים האחוריים כדי ליצור סימטריה ואיזון במנשך. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה