דלקת חניכיים מתחת לשן עם כתר

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

24/08/2010 | 18:01 | מאת: אור

4 חודשים לאחר התקנת מבנה+כתר (מתכת אצילה) בשן 37, יש לי דימום קל ורגישות בחניכיים מתחתיה. בבדיקה אצל פריודונט (במסגרת ביקורת שנתית) המליץ על החלקת "בליטה/מדרגה" בתחתית הכתר שכנראה גורמת להצטברות חיידקים ומונעת ממני גישה נוחה לניקוי. רופא השינים מוכן לטפל בי בהתאם להמלצת הפריודונט (ללא תשלום) באמצעות שיוף החניכיים ו"החלקת" הכתר. האם זה נכון לבצע זאת? האם לא הגיוני יותר להתעקש על כתר חדש לאור העובדה שחלפו רק 4 חודשים מאז התקנתו והסיכון שהפרוצדורה תגרום לחשיפת שולי הכתר? בשורה התחתונה - האם הדלקת נובעת מטיפול לקוי של רופא השיניים או שמא מדובר בתהליך שיקום לקוי של החניכיים שלי, עליו אין לרופא השיניים שליטה? תודה מראש אור

24/08/2010 | 21:15 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אור שלום, נשמע לי שעדיף להחליף את הכתר לאחד שיתאים בצורה מושלמת. בברכה

26/08/2010 | 21:04 | מאת: אור

ראשית תודה. העליתי בפני רופא השיניים את האפשרות לכתר חדש והוא דחה זאת על הסף ואף נפגע שעירערתי על אמינותו המקצועית.טען שאם היה פגם כלשהו בכתר, לא היה מתקין אותו ... הוא אף אומר שגם אם בעקבות הטיפול יחשפו שולי הכתר, זה יהיה בריא יותר לחניכיים ולשמירה על נקיון האזור.האמנם? מה לעשות??? אגב, האם טבעי שבנקישה עם הציפורן על הכתר אחוש כאב?גם ללא נקישה יש מדי פעם תחושה של כאב עמום באזור הכתר, בלי קשר ללעיסה - האם יתכן שהדלקת מתחת לשן נובעת מסיבה אחרת ולאו דווקא מאותה "בליטה" בכתר אותה הומלץ לשייף? אני ממש חוששת לעבור טיפול של חשיפת שולי הכתר ושיופו, ולבסוף לגלות שזה היה לחינם. תודה מראש על עזרתך.

מנהל פורום שיקום הפה