שאלה שלא נענתה - תזוזת שיניים לאחר עקירה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

07/07/2010 | 16:13 | מאת: יואל

שלום, לפני כשנה וחצי עברתי עקירה של שן 26, ולפני כחצי שנה הוכנס שתל. כיום ניתן לראות כי שן 27 קרובה מאוד לשתל - עד כדי מעבר לא חלק של חוט דנטלי. בצילום נראה כי שן 27 זזה לכיוון המרווח. מה הטיפול המומלץ במקרה זה? האם רצוי להזיז את השיניים אחורה? או להשחיז ולשים כתר? האם בתקופה של מספר החודשים הבאים יכול להיגרם נזק של ממש אם השן תמשיך לזוז וללחוץ על השתל? ראוי לציין כי אני עומד בקרוב להתחיל שיקום של הוספת מבנה וכתר. שאלתי היא כיצד מומלץ לפתור את בעיית עיקום שן 27 והמרווח הצר. תודה

08/07/2010 | 08:17 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

יואל שלום, הבעיה נובעת מפרק הזמן הארוך שעבר בין העקירה ועד לשתל אבל בעיקר, כנראה, ממיקום לא מדוייק שבו הוכנס השתל. כנראה השתל לא מורכז היטב בעצם והוחדר קרוב מידי לשן 27. יש לראות את המקרה קלינית וגם רנטגנית ואז להחליט אם המרווח מחייב הזזה אורטודונטית של שן 27 או שניתן לתת לך פתרון פרותטי יצירתי אחר. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה