טיב השתל ואיכותו

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

27/10/2007 | 12:23 | מאת: רונן

מה נחשב כשתל טוב? האם אלפא ביו נחשב בסדר? אני מבין שבחירת הרופא המטפל חשובה לאין ערוך אף יותר מסוג השתל, איך אדע לבחור אותו? אם אלך למומחה לפריו זה יהיה בסדר, גם אם הוא רק לאחרונה קיבל את התעודה(אך הוא רופא כבר למעלה מ 10 שנים?) איפה יכול להכשל הרופא המטפל? שאלה נוספת שמטרידה היא האם יתכן מצב שעושים שתל ופתאום מתעורררת בעייה בעוד 10 שנים ואז אין "כלי חילוף" או כלי עבודה מתאימים לסוג הספציפי של השתל?

27/10/2007 | 15:04 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

רונן שלום, כפי שציינתי בתשובה קודמת בפורום, עיקר החשיבות היא ברופא המבצע את ההשתלה. מומחה לפריו זה בסדר גמור, תיהיה רגוע שהוא קיבל את ההכשרה המתאימה ביותר לבצע השתלות. כבר עושים שתלים למעלה מ-30 שנה ונדיר שלא ימצאו חלקים לשתל כלשהו כשמשתמשים בשתלים של חברה מוכרת ורצינית (וחברות תוצרת הארץ נכללות ברשימה מכובדת זו).

08/12/2007 | 08:14 | מאת: שתל דנטלי

לפי התגובות של הרופאים בפורומים השונים ניתן להבין כי ידי הפלא של רופא השיניים יכולות להחדיר כל בורג לעצם וזה יצליח ! הרי הכי חשוב לפי מה שהם כותבים זה הידע,הנסיון והידים הטובות של הרופא. כנראה החברות הגדולות בעולם בתחום זה,דוגמת שטראומן,נובל ביוקר,3i,astra..זורקות לפח מאות מליוני דולרים בשנה על מחקר ופיתוח. מתרפאים יקרים , אל תיפלו בפח הזה. יש חברות גדולות ומובילות בתחום מבחינה מדעית,נסיון של 30-50 שנה, מלאי לשנים קדימה של חלקים שונים וגם מלאי של חלקים משנים עברו אשר כבר לא מיוצרים כיום אבל השתלים נימצאים בפה המתרפאים. החישוב הוא פשוט - הרופא קונה שתל זול ומרוויח עליו הרבה יותר. שתל טוב עולה יותר ועליו הרופא בד"כ מרוויח פחות. רופא אשר משתש בשתל זול (שעולה לו בערך 200-450 ש"ח ) יודע בדיוק מה הם אחוזי הכישלון של שתלים אילו, אבל למה לדאוג , תמיד אפשר להגיע למתרפא שזאת פעם ראשונה שכזה כישלון/דחיה של שתל שהוא רואה. השתלה דנטלית זה ניתוח לכל דבר, שווה להשקיע ברופא טוב,שתלים טובים וטכנאי שיניים עם נסיון בשחזורים על גבי שתלים. קיבלתם הצעה לגבי שתל מסויים, תכנסו לאתר האינטרנט של היצרן, תבדקו איפה הוא מייצר, כמה שנים הואבשוק הדנטלי ( 5-10 או 20-50 ?!),איזה % מהשוק העולמי יש לו אם בכלל....

מנהל פורום שיקום הפה