שמירת מכתשית

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

26/10/2007 | 08:00 | מאת: אדווה

האם היא הכרחית בזמן העקירה כאשר רוצים לבצע לאחר מכן השתלה? מה קורה אם יש באיזור דלקת? איך יודעים אם היא פעילה או לא ? מה קורה אם לא עושים זאת?

26/10/2007 | 15:07 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אדווה שלום שמירת המכתשית מאוד חשובה כשמבצעים באותו מקום השתלה כיוון שזו העצם שתעטוף את השתל מכל צדדיו. אם חסרה עצם יהיה צורך בביצוע השתלת עצם. אם באזור יש דלקת, לאחר עקירת השן שבד"כ מהווה מקור לדלקת, על הרופא לנקות היטב את אתר העקירה ולהמתין כחודש וחצי עד לריפוי המקום. דלקת פעילה מתאפיינת בד"כ בנפיחות, כאב, הפרשות, דימום. אם מבצעים השתלה באזור דלקתי, השתל יכול להדחות ולא להקלט.

מנהל פורום שיקום הפה