הרמת סינוס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

24/10/2007 | 02:46 | מאת: אביבית

מה ההבדל בין הרמה סגורה לפתוחה? מתי נחוץ הטיפול בכל אחת מהן? מה הסיבוכים האפשרים? מי המומחה לבצע פעולה זו?

24/10/2007 | 13:58 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אביבית שלום, הרמת סינוס פתוחה, זה ניתוח במהלכו המנתח פותח חלון צדדי בעצם הלסת ודרכו מחדיר עצם לחלל הסינוס. טיפול זה נחוץ כאשר חסרה כמות גדולה של עצם ולא ניתן להשתיל שתל בלי השתלת העצם הזו. הרמת סינוס סגורה מבוצעת בזמן החדרת השתל ודרך פתח קטן בריצפת חלל הסינוס, מחדירים תחליף עצם לסינוס. בין הסיבוכים האפשרייים, העיקרי הוא הווצרות סינוסיטיס ובזה ניתן לטפל בעזרת אנטיביוטיקה. המומחה שמתאים לביצוע הרמת סינוס הוא כירורג פה ולסת או פריודונט אך ישנם לא מעט רופאים וביניהם מומחים לשיקום הפה, בעלי המיומנות המתאימה לביצוע פרוצדורות אלו.

מנהל פורום שיקום הפה