עקירה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

23/10/2007 | 07:34 | מאת: שירה

במידה ויש צורך לעקור שן הדורשת השתלת עצם לפני עקירה, כאשר האיזור דלקתי כנראה עקב סדק בשורש ( הסדק לא וודאי, איך לדעתך מאבחנים בוודאות סדק?) האם רצוי להשתיל את העצם בו בעת העקירה על מנת לשמור על המכתשית או בגלל הדלקת עדיף לחכות?

24/10/2007 | 14:05 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אם הדלקת פעילה וישנה הפרשה מוגלתית מהאזור, לא רצוי לבצע השתלת עצם בזמן העקירה. סדק ניתן לאבחן ע"י מישוש השורש ע"י מחדר, צילום רנטגן משתי זויות שונות ונוכחות כיס חניכיים עמוק באזר הסדק. לפעמים קשה לאבחן בודאות ורק צרוף של סימנים וסימפטומים מוביל לאבחנה סופית.

מנהל פורום שיקום הפה