גשר או שתל

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

20/05/2016 | 16:40 | מאת: יונית

רציתי לשאול עקרו לי שן טוחנת עליונה האם במקרה שאין לי מספיק עצם ויצטרכו הרמת סינוס לא עדיף גשר על פני שתל למרות שמשחיזים 2 שיניים והאם בבהשחזה עושים טיפול שורש או שזה לא מחייב?

יונית שלום בעבר אובדן שן טוחנת היה גורר טפול לא שמרני שהוא גשר . בהרבה מהמקרים היה צורך בבצוע טיפול שורש לשיניים המאחזות טיפול כזה הוא בהחלט טיפול לא מומלץ פגיעה בשיניים בריאות מקצרת את חייהם, שהרי לגשר יש תוחלת חיים מוגבלת. נכון שלעיתים הדרך לשקום בעזרת שתלים אינה פשוטה,וכרוכה לעיתים בהשתלת עצם אבל השתלה של שתל בודד עדיפה על פגיעה בשיניים בריאות. בכל מקרה אין פה קביעה חד משמעית ,והרופא המטפל צריך לשקול כל מקרה לגופו של עינין. בהצלחה ד"ר הכט גדעון נייד 0545777394

22/05/2016 | 15:18 | מאת: יובל

באילו מקרים זה אכן פתרון טוב יותר?

מנהל פורום שיקום הפה