גשרים ארוכים מזירקוניה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

30/07/2013 | 15:43 | מאת: שרון

שלום רב, עקב אלרגיה לניקל ונפיחות בשפה נאילצתי להוריד 4 גשרים שכוללו ניקל.מצבי השתפר. כרגע אני צריכה לשקם את הפה. רופה שיניים ממליץ לי על גשרים על בסיס זירקוניה .מדובר בגשרים ארוכים:2 גשרים של 4 יחידות,גשר אחד של 5 יחידות,וגשר אחד של 6 יחידות.מדובר בשיניים לעיסות. שמעתי שזירקוניה לא מספיק חזק לשיניים אחוריות ולא מומלץ לעשות ממנו גשרים יותר מ3 יחידות. האם גשרים מזירקוניה יחזיקו לאורך הזמן? אודה על התשובה

31/07/2013 | 21:59 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

שרון שלום, כל מקרה נבחן לגופו, אך אם יש חסר של שן אחת או שתיים זה עדיין בסדר לבצע גשר זירקוניה ויש הטוענים שאף ניתן לגשר על יותר משתי שיניים חסרות. אך שוב, מאוד חשוב שהרופא המשקם, רצוי שיהיה מומחה לשיקום הפה, יבחן את כל הנתונים, כמו איזה משנן קיים מנגד לגשרים וסוג המנשך ועוד כדי לקבל את ההחלטה הנכונה. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה