כתר לשן טוחנת שנראה ארוך

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

13/02/2013 | 04:19 | מאת: אלון

עקרו לי את שן 26 (סדק בשן) ועברתי הרמת סינוס ואחרי כמה זמן שתל ולפני שבוע (אחרי שבעה חודשים) עשו לי חשיפה ושמו לי כיפת ריפוי. ליד השן הזו (זאת בין הניב ל26) הייתה שן שעברה טיפול שורש לפני שנים והיה עליה כתר. כבר בניתוח הרמת הסינוס נחשף קצת חלק מקצה הכתר (שחור - גם הייתה מעט נסיגת חניכיים לפני ) ואחרי החשיפה של השתל נהיה רווח קצת גדול יותר. את הכתר הזה החלפתי (בגלל שראו שחור בקצה) וכרגע אני עם זמני. ובקרוב יעשו לי כתר קבוע לשתל וכתר קבוע גם לשן עם השתל. הבעיה שהכתר (החדש) של השן שעברה טיפול שורש נראה גדול יותר מהשן בצד השני של הלסת (בגלל גובה חניכיים). נכון שמדובר בשן טוחנת (אבל קרובה לניב) וזה מציק לי. מה ניתן לעשות?

15/02/2013 | 22:48 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

ניתן לבנות את הכתר כך שחלקו שלכיוון החניכיים יהיה בחרסינה בצבע ורוד כמו החניכיים, כך שצורתו לא תיהיה ארוכה מידי. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה