סדק בשן?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

23/12/2012 | 18:13 | מאת: אתי

שלום ד"ר ברצוני לשאול מאיזו סיבה מופיע סדק בשן? מה הן התופעות? והאם רק אחריי עקירת השן מאמתים כי אכן היה סדק? תודה

24/12/2012 | 15:41 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אתי שלום, סדק בשן יכול להופיע בין היתר, מסתימת שורש לקויה, הכנת מבנה לקויה, עומס יתר על השן כתוצאה מנגיסת משהו קשה במיוחד או שחיקת שיניים או כתר לא מאוזן. התופעות יכלות להיות כיס חניכיים עמוק וממוקד לאורך הסדק, כאב בנגיסה דלקת ואובדן גובה העצם סביב השורש.ניתן בד"כ לאמת קיום הסדק אחרי העקירה. בברכה

24/12/2012 | 18:43 | מאת: אתי

מנהל פורום שיקום הפה