שלום דוקטור.

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

04/10/2012 | 21:23 | מאת: אייל

אבקש לשאול שאלות אלה,למרות שידוע לי, שבכדי שלהשיב עליהן במדוייק, יש צורך בבדיקה קלינית ספציפית, ולכן, אצפה ממך לתשובה עקרונית בלבד. 1. מאיזה סוג כתרים, עדיף לעשות גשר, מבחינת בריאות החניכיים, עמידות ואורך חיים, (ולא מן הבחינה האסטטית)? האם מסוג מתכת אצילה? או זירקוניה? 2. הוצעו לי כתרי מתכת אצילה במחיר של 2.500 שח" האחד, או כתרי זירקוניה LAVA,במחיר של 2.500 האחד גם כן. האם סביר שהמחיר זהה? האם יש כאן איזה CATCH, שעליי להיות מודע לו? נ.ב. אני מתחייב כאן, שלא אזכיר את תשובתך, לאף רופא שיניים שאטפל אצלו.

05/10/2012 | 09:45 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אייל שלום, אם מדובר בשיניים קדמיות אז העדיפות שלי היא כתרי חרסינה על בסיס זירקוניה.לגבי שיניים אחוריות כתרי חרסינה על בסיס מתכת דנטאלית חצי אצילה. כמובן שאם מדובר על גשר נכנסים לתמונה שיקולים רבים כגון: מספר השיניים החסרות, האזור בפה, מצב החניכיים, מה קיים במשנן הנגדי (ממול לגשר), האם קיימים הרגלים כגון שחיקת שיניים לילית (ברוקסיזם) או לא, רמתו המקצועית ומומחיותו של הרופא המשקם....כפי שאתה מבין אין כלל אצבע ברפואה וכל מקרה חייב להבחן לגופו. בעניין מחירים ועלויות, אין זה מעניין הפורום לעסוק בזה. חג שמח, ד"ר איתן מיזיריצקי - מומחה לשיקום הפה

מנהל פורום שיקום הפה