נסיגת חניכיים חריפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

28/09/2012 | 16:26 | מאת: בנצי

למומחה שלום הינני בן 54 ומיזה 4 שנים החלה אצלי נסיגת חניכיים (וכניראה גם נסיגת עצם) הייתי אצל הרבה רופאים שיעצו לי פיתרונות שונים שאכן הפיתרונות סתרו אחת את השניה. הפיתרונות נעו החיל מיעקירת השיניים הנותרות ונרכבת תותבות כי השתלות לא בטוח כי יחזיקו (עקב הנסיגה) פיתרון שני השתלות all on six וכן all on four וגם השתלות מלאות לכל הפה. אציין כי אין לי נטיה לתותבות אבל מיצד שני יש לי חששות מהשתלות שעלולות לינשור תוך תקופת מה. למען האמת הינני עובד עצות בענין ואיני בטוח בכיוון הנכון. השאלה העיקרית שלי היא האם יש סיכוי לנשירת ההשתלות עקב המשכיות נסיגת החניכיים או\ו העצם. כולי תיקוה לעיצה טובה מיצדך תודה על תשומת הלב חג-שמח

29/09/2012 | 11:54 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

בנצי שלום, מחלת חניכיים מובילה לספיגה ואיבוד העצם שעוטפת את שורשי השיניים, עד שהשיניים נושרות. ברוב המקרים, כשאין יותר שיניים בפה מחלת החניכיים נבלמת ואז יש הרבה פחות סכנה לשתלים במידה ומחדירים שתלים. בכל אופן, על מנת לתת לך תשובה חד משמעית מה עלייך לעשות ואיזה תוכנית טיפול היא המתאימה לך ביותר, עליך להגיע לבדיקה קלינית במרפאה עם צילומי רנטגן עדכניים. חג שמח

מנהל פורום שיקום הפה