הדבקה של כתר זירקוניה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

02/09/2012 | 16:10 | מאת: שרון

לפני שבוע הדביקו לי את כתר הזירקוניה בשן הקדמית. לאחר שעד היום היה לי כתר מתכת מצופה חרסינה והחלטתי שאני מעוניינת לחדש לכתר טוב יותר לפני שהרופא הדביק את הכתר עם דבק קבוע, הוא הדביק אותו עם דבק זמני על מנת שאוכל להסתובב עם הכתר כמה ימים ולהחליט אם זה מתאים. חזרתי אליו לאחר שבוע ומכיוון שהצבע היה תואם אישרתי שידביק את הכתר עם דבק קבוע. אך הסתבר לי לאחר ההדבקה כי לדבק הקבוע יש צבע אחר משל הדבק הזמני וזה שינה לי את צבע השן והיא נראית כהה יותר. ובנוסף כאשר אני נמצאת תחת אור מסוים השן נראית שחורה לגמרי. מה שלא היה קודם, גם כאשר היה לי את כתר המתכת מצופה חרסינה. האם יש כמה סוגי דבקים קבועים ועל הרופא להתאים את הטוב ביותר? או שיש שיטה אחרת שעל הרופא היה להשתמש בה על מנת שהשן תהיה דומה ככל האפשר לשאר השיניים? אשמח לקבל תגובה בהקדם תודה רבה !!

02/09/2012 | 20:53 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

שרון שלום, אני ממליץ להדביק את כתרי הזירקוניה הקדמיים עם דבק שהצבע שלו שקוף, כך לא תיהיה השפעה על צבע הכתר אחרי ההדבקה, כפי שקרה לך. בברכה

02/09/2012 | 21:04 | מאת: שרון

הרופא אמר לי שזה הדבק היחידי הקבוע. האם יש דבק אחר קבוע שהוא שקוף? אם כן האם יש לו שם? האם יכול להיות שהדבק שהוא שם לי הוא שקוף אבל בעקבות השילוב שלו עם הכתר זה הפך אותו לכהה יותר?

מנהל פורום שיקום הפה