סדק בשן 26

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

21/08/2012 | 11:32 | מאת: טליה

שלום רב, לאחרונה עברתי טיפול שורש בשן 26. חודש אחרי הטיפול ניסה רופא השיניים שלי לעשות מבנה על השן. תוך כדי הקידוח בשן להוצאת הסתימה הזמנית הופיע דימום בשןוהיה כאב. נשלחתי על ידי רופא השיניים בחזרה אל המומחה לטיפולי שורש, שהוציא את הסתימה הזמנית, בדק את השן ואמר שיש סדק בשן, שנוצר אחרי הטיפול שורש. הוא המליץ למלא את הסדק בקומפוזיט לשים מבנה על השן ולהמתין שנה, שבמהלכה יש לעקוב אם צריך לעקור את השן. חזרתי מיד לרופא השיניים שלי עם ההמלצה הזאת לטיפול והוא הסיר את הסתימה הזמנית ובדק שוב את השן ואמר שהיות שהסדק בשן גדול אין טעם לנסות לסתום אותו ולשים מבנה על השן וצריך לעקור את השן מיד. בשל שתי דרכי הטיפול השונות לגמרי שהוצעו לי אני תוהה עכשיו איך כדאי לטפל בשן. האם יתכן שבמהלך הטיפול בשן לשם עשיית מבנה נגרמה פרפורציה בשן ומה אפשר לעשות אם כן? בתודה על תגובתך המהירה, טליה

24/08/2012 | 18:01 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

טליה שלום, אם הטיפול בוצע בחוזר זהירות יתכן ובוצעה פרפורציה (חירור) של השןלכיוון העצם. לרוב נוצרת תגובה דלקתית בלתי הפיכה במצבים כאלה והשן מיועדת לעקירה. תנסי לקבל חוו"ד נוספת ממומחה רציני לטיפולי שורש לפני עקירת השן. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה