שפיץ בחניכייםוהטיפול בו

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

16/03/2017 | 15:02 | מאת: רעיה

שלום. אמא שלי בת 86.עם ריבוי מחלות כרוניות כולל מחלות לב ,מטופלת באליקוויז לדילול הדם. ללא שיניים בפה.נעזרת בשתי פלטות של שיניים תותבות.יש לה נסיגת חניכיים רצינית. לאחרונה איננה יכולה להשתמש בפלטה תחתונה עקב שפיצים של העצם המתבצצות מהחניכיים.לפעמים השפיצים הללו כואבים בזמן המנוחה,לרוב הם כאבים בזמן האוכל עקב הלחץ המופעל. רופא משפחה אינו ממליץ לעבור טיפול לעקירת השפיצים בגלל מצבה הרפואי. רציתי לבדוק באופן כללי האם יש שיטות טיפול שמרניות בשפיצים הללו ,ללא התערבות כירורגית . תודה

שלום רעיה שפיץ בגרמנית זה משהוא חד וכנראה התכוונת לשאריות שורשים שנשארן\הוזנחו\לא נעקרו מבעוד מועד שורשים כאלו הם מקור זיהומים וסיבה לכך שישנם כאבים מתחת לתותבת הייתי מציע לך להתיעץ עם הרופא השיניים שמטפל באימך ושקול את הוצאת השורשים הנ"ל זהומים וכאבים הם לא פתרון לתותבת יציבה.והם לבטח לא משפרים ת מצב בריאותה של אמך אני לא רואה בעיה מיוחדת לעקור אותם ג במסגרת בית חולים . אם למרות הכל ישנה מניעה בריאותית אפשר לשקול רפודים רכים לשפור יציבות התותבת מדובר בריפודים רכים קבועים ולא רפוד זמני!! ישנם מעבדות מעטות שיודעות לבצע רפוד כזה תודה ד"ר הכט

מנהל פורום שיקום הפה