בקשר לניקוי להקצאת שורשים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

11/03/2017 | 09:23 | מאת: מירב

רציתי לשאול באיזה מקרים עושים הקצאת שורשים , איך יודעים שצריך האם יש סימנים שלמרות שעושים שיננית צריך גם הקצאת שורשים ? ואם מגלים שצריך האם נהוג לעשות את כל הפה ובבת אחת ומקום שיש בו קצת אדמומיות עושים אחרת?

שלום מירב המונח הקצעת שורשים כוונתו ניקוי עמוק תת חניכי והוא מבוצע שישנה בעיית חניכיים הקצעת שורשים נועדה לטפל בבעיה בשלביה ההתחלתיים, לפני שמחלת החניכיים עוברת את נקודת האל-חזור ומצריכה ניתוח. נהוג להרדים רבע פה ואז לבצע את הניקוי העמוק אבל ניתן לבצע הקצעות גם בחצי פה ויש לשמור על היגיינת הפה על ידי צחצוח וחיטוי באופן ושוטף, כמו כן יש להימנע מעישון ומאכילת מזון קשה ללעיסה היכול לפגוע בשורשים. לעיתים י כאשר הקצעת חניכיים אינה פותרת את בעיות החניכיים, צריך לשקול את האפשרות לניתוח חניכיים. בהצלחה ד"ר הכט גדעון

מנהל פורום שיקום הפה