כמה זמן אפשר להישאר עם כתר מתכת טרומי?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

17/02/2017 | 00:50 | מאת: רוני

שלום עברתי לפני כעשרה חודשים טיפול שורש בשן טוחנת עקב הפרוגנוזה הלא ברורה של השן, (היה שם סדק בעבר), הוחלט על כתר זמני לכמה חודשים, אלא שהוא לא ממש החזיק והיה רופף ושוב ושוב הודבק, ואז לקראת ביצוע כתר קבוע בוצע צילום, והצילום הראה משהו שהיה נראה כסדק בין השורשים הוחלט על כתר מתכת טרומי במקום הכתר הזמני וביצוע ביקורת לאחר חצי שנה. שאלתי היא: 1. כמה זמן אפשר למשוך עם הכתר הטרומי, אציין שהוא מחזיק מעמד מצוין כבר כמעט חצי שנה. 2. מלבד העניין האסתטי, מה ההבדל בין כתר חרסינה קבוע לכתר הטרומי? יש משהו מהם שיותר ידידותי לחניכיים, פחות מזיק? 3. מדובר בשן טוחנת אחרונה (לא בשן בינה, כי אלו נעקרו אצלי מזמן), והחלק האחורי של השן הגובה יחסית נמוך, ונאמר לי משהו לגבי אפשרות שאולי יהיה צורך בהארכת כותרת. אני מבין שאם אכן יש צורך בזה, זה בגלל האחיזה של הכתר, והשאלה שלי היא, אם הכתר הטרומי מחזיק טוב, זה שונה מאשר הכתר חרסינה הקבוע? לכתר חרסינה נדרש יותר גובה מאשר לכתר טרומי? (אני שואל בין השאר גם בגלל הפרוגנוזה הלא ברורה של השן, וביצוע הארכת כותרת במקרה כזה,האם מוצדקת/הכרחית) תודה רבה

רוני שלום כתרים טרומיים הם כתרים שאנחנו בד"כ מניחים על שיניים נשירות הם מיועדים לתקופה מוגבלות עד להחלפת המישנן הם כתרים לא אסתטיים וגם לא מדויקים לעינינך לא ברור לי מה גורל השן באם האבחנה היא סדק . אם אתה אם כתר טרומי כחצי שנה וכל הסימנים הרנטגניים קיימים צריך לטפל בבעיה ולא להתעסק בסוג הכתר העתידי אני מוטרד מהמילה סדק אבל ללא צילום קשה לי להתייחס לעתיד השן תודה ד"ר הכט גדעון נייד 0545777394

מנהל פורום שיקום הפה