ניתוח להארכת כותר - האם זה בלתי נמנע?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

12/02/2017 | 15:07 | מאת: תם

שלום, הרופא שלי לשיקום הפה טוען שהשן הטוחנת שעברה טיפול שורש ומבנה, נזקקת לניתוח להארכת כותר. הבנתי שמדובר בתהליך הכרוך בהסרה של רקמות חניכיים ועצם, דבר שהייתי רוצה להימנע ממנו אם אפשר. רופא אחר שהתייעצתי איתו טען שאפשר לנסות לבצע השחזה והתקנת כתר זמני על מנת לבחון האם באמת יש צורך בניתוח; רופא שלישי טען שזה יכול לגרום לדלקת. מי מהם צודק? האם יש אפשרות לבצע הבקעה מאולצת לשן טוחנת (46)? אם אין מנוס מניתוח, האם קריטי לעבור אותו אצל מומחה לניתוחי חניכיים או שרופא טוב המומחה בשיקום פה יוכל לבצע את המטלה כראוי? תודה על תשומת הלב.

תום שלום ניתוח הארכת כותרת מתבצע כשאין מספיק חומר שן לחביקת הכתר אכן יש צורך בהסרת רקמת עצם וחניכיים כדי להשיג עוד גובה נחוץ אני מאמין שהרופא שלך מספיק מיומן והוא לא היה מציע פרוצדורה כזאת ללא מחשבה עמוקה לא מקובל לבצע הבקעה של שן טוחנת לא חייבים לעבור את ההליך אצל מומחה אבל אם כן מחליטים על מומחה ,,המומחים המתאימים הם פריודונטים (מומחה למחלות חניכיים)או כירוגים ןלא מומחים לשיקום הפה! תודה ד"ר הכט גדעון נייד 0545777394

מנהל פורום שיקום הפה