הגבהת שיניים בקומפוזיט

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

21/01/2017 | 18:19 | מאת: ליאורה

האם ניתן לבצע הגבהת שיניים בקומפוזיט על גבי כתרים בשיניים אחוריות תחתונות? כמה זמן זה עשוי להחזיק מעמד?

ליאורה שלום אני צריך להבין מה מטרת הפרוצדורה ולמה היא נועדה? לעיתים ניתן לבצע לצורך שקום עתידי "הרמת מנשך" בעזרת קומפוזיט אבל זהו הליך די חריג אם את יכולה לפרט מה הוצע לך? תודה ד"ר הכט

22/01/2017 | 21:01 | מאת: ליאורה

ד"ר הכט שלום, הטענה היא שהכתרים בשיניים האחוריות הם קצרים מדי ולכן בזמן לעיסה, השיניים הקדמיות התחתונות פוגעות ומערערות את השיניים הקדמיות העליונות. כדי למנוע מצב זה יש אפשרות להחליף את הכתרים הקצרים בחדשים. הפרוצדורה של השימוש בקומפוזיט הוצעה כאלטרנטיבה להארכת הכתרים הקיימים במקום החלפתם. מה דעתך על כך? מכיוון שהקומפוזיט נבנה על גבי כתרים, ולא על גבי שן מקורית, כמה זמן הוא יכול להחזיק מעמד? תודה.

מנהל פורום שיקום הפה