שתל

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

24/01/2012 | 12:59 | מאת: ג'ני

שלום אני בת 27 נפלה לי השן הקדמית העליונה היה לי כתר , עכשיו אני עמורה לעשות שתל ,הרופא הסביר לי ששתל זה בעצם בורג וכשה מכניסים לי אותו לחניכיים מיד אחרי זה שמים לי תותבת חלקית זמנית שאיתו אני עמורה להסתובב במשך 6-8 חודשים השאלה שלי מה זה בעצם תותבת חלקית זמנית אני אצטרך להסיר אותה כל לילה לחטאות אותה?, עצם המחשבה לראות את עצמי בלי שן מקדימה זה סיוט עבורי אפילו אם זה רק בלילה ,אין פתרון אחר זאות אומרת לא להשתמש בתותבת זמנית ולשים כתר זמני עם מיבנה על הבורג ולאחר מיכן לשים את השן אחרי 7-8 חודשים , אשמח לתשובה תודה רבה.....

24/01/2012 | 21:36 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

ג,ני שלום רב, בהחלט ניתן במקרים מסויימים להמנע מהצורך בתותבת נשלפת ולבצע שתל וכתר זמני בתהליך שנקרא העמסה מיידית. נדרש ניסיון ומקצועיות רבה מצד הרופא המשקם. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה