גמילה אובדי עצות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

29/06/2008 | 15:46 | מאת: ליאור

שלום רב, בני בן השלוש ושלושה חודשים לא גמול מחיתולים אך כאן לא הבעיה שלנו או ליתר דיוק לא שורש הבעיה, בעבר ניסינו לגמול אותו והוא מצידו אף ניסה לשבת באסלה ובסיר אך לא יצא לו כלום ויותר לא רצה תחתונים, יש לציין שבאותה תקופה גילינו דיי בטעות אשתי ואני כי הוא זרק משהו לגבי נפילה לאסלה והבנו שיכול והיה לו מקרה כזה בגן ומכאן נובעים הפחדים שלו, בכל מקרה עזבנו את הנושא עד שביקש מיוזמתו שוב תחתונים, שמחנו מאוד אך כאן צצה הבעיה שאנחנו לא מצליחים למצוא לה פתרון ואנחנו אובדי עצות ונודע תודה ענקית לכל מי שיעזור לנו לצאת ממנה, כאשר הילד אומר שיש לו פיפי או קקי (במידה ולא מתפספס לו לפני) ואנחנו הולכים לישבנון, הוא יושב חצי דקה מקסימום ואז ב-ה-י-ס-ט-ר-י-ה גדולה מאוד מבקש מהר מהר טיטול בצעקות ובבכי קורע לב, אחרת הוא לא יעשה, הוא יתאפק ויצרח עד שישימו לו את הטיטול ולא זאת בלבד עד שהטיטול ישב כפי שצריך, סגור עם המדבקות שלו. התרחיש הזה קורה בעקביות והוא פשוט לא מוכן לשמוע על זה של לעשות פיפי או קקי בצורה אחרת. ניסינו להבטיח לו פרסים ומתנות, ישבנו וקראנו לו סיפורים שלמים כשהוא בסיר, ניסינו קלטות וכלום לא עוזר, אנחנו ממש מבוהלים ולא יודעים מה לעשות, נשמח מאוד אם תעזרו לנו. תודה ענקית מקרב לב.

30/06/2008 | 05:48 | מאת: חלי ברק-שטיין

ליאור, התופעה שאתה מתאר מוכרת, אבל בעוצמת החרדה שאתה מתאר כדאי לערב איש מקצוע מומחה בנושא. שיבין את מקור החרדה (הפחד לדעתי מאובדן שליטה) וידריך אתכם. הכיוון הוא להרגיע אותו, להראות לו מה קורה לקקי כשנופל (להדגים עם משהו דומה כמובן) לא לוותר, ולא להבהל מההסטריה עד שיירגע ויתרגל. אתם יכולים לנסות לבד, אבל פסיכולוג התפתחותי יוכל ללוות אתכם בשלב הזה. בהצלחה , חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים