הפרעת שינה אצל ילד בן שנה וחמשה חודשים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

29/06/2008 | 14:13 | מאת: מריה

שלום רב, לבן שלי יש קושי להרדם במיטה שלו והוא מעדיף להרדם בסלון או במיתה שלנו. אני מתעקשת לשים אותו במיטה והוא בוכה עד כ 15 דקות לפני שהוא נרדם. מאוד קשה לי אם דרך זאת, האם לדעתך היא נכונה? בזמן אחרון הבן שלי מתעורר באמצע הלילה ובוכה עד שלא מעבירים אותו לעגלה ששם הוא ממשיך לישון עד הבוקר, עד עכשיו שום דבר ממה שניסיתי לא עזר והבכי לא מפסיק עד שהוא לא מוצא עצמו בעגלה. איך לגרום לו להשאר לילה שלם במיטה? תודה מראש על עצתך

30/06/2008 | 05:42 | מאת: חלי ברק-שטיין

מריה, אתם צריכים להיות יותר ברורים במסרים אליו היכן הוא ישן . וגם כשהוא בוכה לא להישבר ולהיות נחושים. 15 דקות בכי נדמות הרבה אבל זה לא נורא. אם הוא יבכה אבל יבין מה עליו לעשות, הוא יסתגל. הגיל שלו הוא קריטי להקניית הרגלים. כל יום שעובר ואתם מוותרים, יהיה קשה בהמשך. עצתי - להיות ברורים וחזקים, תתאמצו לתקופה ותראו שיפור בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים