גמילה מטיטול לבן 3

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

29/06/2008 | 13:41 | מאת: ענבר

שלום רב, לבני ימלאו 3 בחודש הבא, ואני רוצה להתייעץ בנושא גמילה מטיטולים. לפני כ-3 חודשים הילד היה כבר ממש כמעט גמול בבית (זה בא ממנו) אך בגן לא שיתף פעולה עם העניין, ובשלב מסויים סרב ללכת לשירותים (על סיר בבית הוא לא מוכן לשמוע) גם בבית, והיה בורח לקצה הבית ועושה שם, עם הבגדים עליו. גם בגינה הוא מצא לו מקומות מוזרים שבהם אני לא מגיעה אליו. הגבתי לא באופן קיצוני, לעיתים התעלמתי ורק החלפתי לו, ולעיתים אמרתי לו שחבל שלא הלך לשירותים כי אז הוא היה מקבל מדבקה כפרס (מה שעשיתי בעקביות בכל פעם שעשה או אפילו רק ישב בשירותים). בשלב מסויים הנחתי לעניין, ושמתי לו בעצת הגננת תחתונים על הטיטול, כדי להזכיר לו... אז בבית זה עובד לעיתים נדירות.. רב הפעמים הוא מודיע אחרי שכבר עשה, ובגן הוא לא מוכן לשבת בסיר או בשירותים בכלל, וגם בוכה כשמחליפים לו. אציין שהוא מודע למה שמצפים ממנו, והגננת טענה שהוא מאד נלחץ מזה בגן ולכן יש להניח לו. עוד חשוב שתדעי שהוא נמצא כבר מס' חודשים בתקופה קשה כי אביו "נעלם" לו לקורס קצינים והוא רואה אותו רק בסופי שבוע. למרות זאת הוא התחיל "לגמול את עצמו" אחרי שזה כבר היה המצב עם אבא. אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות, ואיך לגמול אותו? איך להגיב כשהוא עושה בתחתונים? זה הגיע למצב שהוא עשה רק בתחתונים כל הזמן, כאילו הוא עם טיטול...מה עושים? אולי לחכות עוד???

30/06/2008 | 05:40 | מאת: חלי ברק-שטיין

ענבר, אני חושבת שהנסיגה של הילד לא פשוטה. קשה לו, ורק יחס כזה או אחר מצידך לא נראה לי מספיק. הייתי מתיעצת עם פסיכולוג התפתחותי שמתמחה בגמילה של ילדים. שינסה להבין מה מניע את התנהגות ילדך, ויציע דרכי התערבות. שידריך ויתמוך בכם. בהצלחה חלי

30/06/2008 | 20:40 | מאת: ענבר

איפה מוצאים פסיכולוג כזה? תודה...

01/07/2008 | 05:20 | מאת: חלי ברק-שטיין

הכי טוב לנסות דרך קופת חולים, התפתחות הילד. הם נותנים את השרות או ידעו להפנות. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים