ילד בן 4.5 שנים לועס הכל..

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

27/06/2008 | 00:00 | מאת: גלית

שלום, בני בן 4.5 שנים מכניס לפה ולועס כמעט כל דבר (לא בהכרך דברים אכילים) החל ממטבעות, בדים, פלסטיקים,צבעי שמן- הכל! האם זה הגיוני בגיל הזה?למרות שהסברתי לו מספר פעמים על הסכנה שבבליעת חפצים או חומרים רעילים .. הוא עדיין ממשיך בכך. האם יש דרך נכונה להתמודד עם תופעה זו, מי איש המקצוע אליו אנו אמורים לפנות? תודה גלית

28/06/2008 | 05:59 | מאת: חלי ברק-שטיין

גלית, זו אכן לא התנהגות שכיחה. אולי יש משהו בויסות הגריה, שהוא צריך להרגיש דברים קשים בפה. הייתי מתיעצת אולי עם מרפאה בעיסוק שתבדוק את ענין התחושה מעבר לכך, הייתי מחזקת את אמירות המשמעת, שאסור להכניס לפה דברים מסוימים, ורואה איך הוא מגיב חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים