גן עיריה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

26/06/2008 | 11:59 | מאת: מתלבטת

שלום, אשמח לתגובתך לשאלתי מה-18.6 שכן הסיבה העיקרית להעברת בתי לגן עיריה היא ע"מ להביא מטפלת שתוציא אותה בצהריים (כרגע היא נמצאת יום ארוך), ואני צריכה להתחיל לחפש מטפלת במידה ואחליט להעבירה. תודה!!!

26/06/2008 | 19:34 | מאת: חלי ברק-שטיין

מצטערת על האחור בתגובה. כפי שהודעתי, הייתי בחופשה לגבי ההתלבטות שלכם, לא הצלחתי להבין לגמרי מה הסיבה העיקרית בגללה חשוב לכם להעביר אותה לגן עיריה, ולא להשאיר אותה שנה נוספת בגן פרטי. אין כלל ברור מה עדיף בגיל שלוש, מה שבטוח זה שאם ההורים שלמים עם ההחלטה זה מאוד עוזר, כי בכל מצב עלולים להיות קשיים, ואם ההורים בטוחים, הם עוזרים לילד להתגבר על כל קושי. מבחינת הגמילה עדיף לה להיות במקום מוכר.מעבר לגן עיריה, ולמטפלת חדשה, כשמעל ראשה יש חרדה שיעיפו אותה אם לא תיגמל- זה לא נשמע טוב. לחץ רק מקשה על גמילה. יתכן ובבית היא מגיבה ללחץ כלשהו, גם סמוי שיש עליה להגמל, ולכן היא פחות משתפת פעולה עם הגמילה יחסית לגן. לסיכום, אם אתם מעבירים אותה לגן עיריה מתוך חשש או לחץ- אל תעשו זאת. אם אתם רוצים בכך, ומאמינים שתסתדרו (שהילדה תתרגל למטפלת, ואם צריך- תקחו עזרה לתהליך הגמילה, ויהיה שיתוף פעולה בגן) אז תעבירו אותה. מה דעתך? חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים