ילדה בת שנה וחצי שמרביצה- תגובה לתשובתך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

26/06/2008 | 09:22 | מאת: מיטל

היי חלי , תודה רבה לך על תגובתך.- לא הייתי בטוחה שתראנ את תגובתי לאחר שענית לי אז רשמתי אותה שוב! אז אני שמחה להודיע לך על שינוי בהתנהגותה של בתי עכשיו היא יותר שומעת לי לאחר כמה ימים שהצבתי לה גבולות חזק. בהתחלה זה היה בצעקות ( היא פתאום לא הבינה למה אני אומרת לה לא) אבל עכשיו הרבה יותר טוב כאשר אני אומרת לה משהו היא שומעת. לפעמים היא כאילו רוצה לבחון אותי היא מסתכלת עליי לדוגמא שהיא רוצה לפתוח את המזנון היא מסכלת אני רק אומרת לה לא! והיא פשוט לא עושה את זה. אני מניחה שזה העניין של ההצבת גבולות. שצריך גם אני מרימה את הקול אבל בסופו של דבר היא שומעת- וגם התחילה להגיד סליחה על משהו שהיא עושה לא טוב( שהיא מבקשת ממנה). אין מה להגיד זה קשה אבל מתחילים לראות תוצאות. שאלה אני רוצה לגעת אם עשיתי דבר נכון.. אתמול אכלנו ארוחת צהריים(שזה לאחר ההארוחה שלה בגן) בשעה 17:00 היא התחילה לזרוק את האוכל לאחר פעמיים שאמרתי לה לא - היא עשתה שוב. אז פשוט לקחתי לה את הצלחת ואמרתי לה מי שזורק אוכל --לא אוכל! ואז אחר כך היא נשכבה על הרצפםה ובכתה לא התיחסתי אמרתי לה שהיא בוכה אני לא שומעת ושהיא תפסיק לבכות אני פה ואני אקשיב לה. ואחרי דקה היא באמת באה אליי הביאה לי נשיקה - וישבה לאכול יפה. זה צעד נכון? (פשוט כאב לי הלב!!!!) שמתי לב גם מאז שאני מציבה לה גבולות היא הרבה יותר קשורה אליי - כאילו זה באמת שינה הרבה - יש מצב כזה?????? אשמח לעוד הצעות ממך!!! תודה רבה רבה!!!(סליחה שוב על המכתב הארוך , זו בתי הבכורה ואני קצת לחוצה) מיטל

26/06/2008 | 19:25 | מאת: חלי ברק-שטיין

מיטל, אני שמחה שעשית את השינוי ושאת רואה תוצאות אכן, מה שאת עושה זה בדיוק מה שצריך. וגם איך שהגבת עם האוכל זה מצוין. בהדרגהתוכלי לדבר בטון נחוש וחד משמעי ובלי לצעוק- זה השילוב המנצח וכמו שאת מתארת, הגבולות עושים טוב גם לילדים עצמם כי כך הם מרגישים בטוח ומוגן את יכולה לקרא על כך עוד בפרקים בנושא בספרים שלי 'בגובה העיניים' (מופיע באתר) וגם בספר 'תקשיבו לי רגע' בהצלחה , אשמח להתעדכן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים