נשיכות משעימום

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

25/06/2008 | 20:21 | מאת: מיכל

שלום, יש לי תאומים בנים בני שנתיים חמישה חודשים. אחד מהם הוא ילד מלא חיים ומאוד מאוד שובב. לאחרונה דיברה איתי הגננת שהוא מגיע למצבים, כנראה משעמום שהוא מתחיל להשתולל ולנשוך ילדים בגן ללא כל סיבה. היא ניסתה להעמיד אותו בפינה בעונש אך זה לא עוזר מאחר והוא עושה מזה צחוק ובורח וקשה לה להיות עקבית איתו עם כל שאר הילדים..בימים האחרונים היא מנסה להטיל עליו אחראויות שונות והוא עוזר בסדר וניקיון בגן בתקווה שתצליח לתעל את האנרגיות שלו למקומות אחרים. הילדים בגן כבר החלו לתייג אותו כנשכן וכמו כן יש אי נעימות מול ההורים. בבית הוא לא מרבה לנשוך את אחיו כפי שהיא מתארת אבל אין ספק שהוא משתולל, צועק ומאוד שובב. יחד עם זאת בדברים שמעניינים אותו הוא מאוד מתרכז ואוהב מאוד פאזלים, סיפורים, לעזור לבשל ועוד. בבית שהוא מתנהג לא יפה אנחנו מעמידים אותו בעונש וזה עוזר לרסן את ההתנהגויות שלו. 1. האם אפשר לאבחן היפראקטביות בגיל כזה? 2. האם יש צורך לפנות לעזרה מקצועית? 3. מה אפשר לעשות עם הנשיכות? הרבה תודה מראש מיכל

25/06/2008 | 23:29 | מאת: חלי ברק-שטיין

מיכל, אני חושבת שהנשיכות צריכות לקבל תגובת משמעת חד משמעית ועקבית, שזה אסור. כפי שאתם עושים בבית, וזה עוזר, כך גם צריך בגן. תעודדו את הגננת לא ליפול בקסמיו אלא להעביר מסר חד משמעי. זה יביא לשיפור, אני בטוחה. בגיל שלו קשה לאבחן חד משמעית היפר אקטיביות, אבל אם אתם מוטרדים אפשר לנסות להתיעץ עם פסיכולוג התפתחותי. בכל מקרה, ללא קשר לשם של האבחנה הכיוון של ההדרכה יהיה לשלב תיעול של האנרגיה שלו לפעילויות מענינות, וגבולות משמעת ברורים שיעזרו לו להתארגן. ואתם כבר פועלים בכיוון וזה טוב. אם את מודאגת, עדיף להתיעץ, אולי הפסיכולוג יוכל להדריך את הגננת, זה נראה לי חשוב כי שם עיקר הבעיה. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים