מגע פיזי בין אחים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

25/06/2008 | 17:12 | מאת: גלית

חלי שלום, יש לי 2 ילדים - בת 5 ובן 3. הם ישנים יחד באותו חדר (מיטות נפרדות כמובן) ומתקלחים יחד. לאחרונה הם התחילו להנות מלהתחבק באמבטיה. זה נורא מצחיק אותם שאני רוחצת אותם יחד ולפעמים אחד מתגלץ וכו'. הם רוצים גם שאני אוציא אותם יחד ואנגב אותם יחד וכו'. אני רוצה להדגיש שאין במגע הזה בכלל אלמנטים מיניים (חיכוך אברי מין או זקפה) ! פעם פעמיים ראשונות שיתפתי פעולה כי הם מאוד מתוקים ומצחיקים, אבל הם רוצים לחזור על זה ואני חוששת שאולי זה לא ראוי. הם גם רוצים לישון יחד באותה מיטה (הם לא נוגעים זה בזה או משהו כזה, סתם ישנים יחד). מה דעתך ? להפריד ? עד איזה גיל הם יכולים להתקלח יחד שזה עוד סביר ? תודה.

25/06/2008 | 23:27 | מאת: חלי ברק-שטיין

גלית, אין כאן כללים ברורים. אני חושבת שאת צריכה ללכת עם התחושות שלך. כנראה נעים ונחמד להם ביחד, אבל חשוב שכל אחד ישן לבד, וחשוב שיעשו דברים לבד. מידי פעם שיהיו יחד, ויחפשו אחד את קרבת השני- מעולה. אבל שכל אחד ישמור על העצמאות והנפרדות שלו בשינה ובחלק מהפעילויות. זה הכיוון בהצלחה חלי

26/06/2008 | 07:39 | מאת: גלית

תודה :-)

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים