מעבר בין גנים לבן שנתיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

24/06/2008 | 13:26 | מאת: גלי

שלום, אנחנו חיים בחו"ל, באזור אנגליה. בני בן השנתיים הולך לגן (דובר אנגלית) מאז שהיה בן שנה ושלושה חודשים, כל יום מהבוקר עד הצהריים. הוא הולך לגן פרטי עם ערבוב גילאים - החל מגילו עד ארבע. כל הילדים נמצאים ביחד, ורק לאוכל הם מופרדים לקבוצות קטנות לפי הגילאים, וכן לפעמים לפעילות דידקטית הם מופרדים. אני ובעלי לא מתלהבים מהגן בכלל. חסר שם יחס חם של הגננות, ואנחנו מרגישים שבאופן כללי לא מתייחסים אליו במיוחד, ואולי אף הפעילות הדידקטית שם לא מדהימה. זה נראה שדווקא הילדים עצמם כן אוהבים אותו. עכשיו יש לנו אפשרות להעבירו לגן אחר מאוד מומלץ ע"י כולם, שמתחיל לקבל רק מגיל שנתיים, וכל קבוצת גיל מופרדת לחלוטין זו מזו. קבעתי מספר ביקורים מקדימים בגן החדש, שבהם אני מבקרת בגן ביחד איתו בשעות הפעילות 9:30-11:00, במשך 10 ימים. בסיום 10 הימים הוא יעבור בעצמו לגן החדש. התלבטותי היא - במהלך 10 הימים האלה, האם כדאי לקחת אותו לגן הישן לשעתיים נוספו של סוף היום לאחר הביקורים? או פשוט "לחתוך" עם הגן הישן בבת אחת עם היום הראשון של הביקור, כדי שלא יתבלבל משני הגנים?

24/06/2008 | 18:37 | מאת: חלי ברק-שטיין

גלי, בהצלחה במעבר לגן החדש. את נשמעת יותר שלמה איתו, וזה כבר חשוב הייתי ממליצה לך לעשות איזושהי פעילות פרידה מהגן הקודם. זה לא משנה איך תעשי אותה- אבל שיהיה משהו שמסמן פרידה לילד, לא חיתוך חד משמעי. לדעתי אין טעם למשוך עשרה ימים של שני גנים. אפשר לעשות פעילות סיום בגן הישן, ולהתחיל בחדש. זה יספיק בהצלחה חלי

24/06/2008 | 22:56 | מאת: גלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים