בת שלוש וחצי מדברת בגוף שלשי האם תקין?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

23/06/2008 | 19:54 | מאת: רוי

היי ביתי בת השלוש וחצי מנהלת עם עצמה שיחות עוד מגיל צעיר כשנתיים לערך.. כשהיתה משחקת בחדר הייתי שומעת אותה אומרת בר ככה לא מתנהגים או בר תעשי ככה בר לא אוהבת את זה וכדומה. לאחרונה היא החלה לדבר גם ליד אחרים לעצמה בר נכון שאת רוצה ככה...ממש מנהלת עם עצמה שיחות ועכשיו היא גם עונה לי אם אני פונה אליה בשאלה בר את רוצה ... או נשמה שלי.. אז היא עונה לי בר רוצה בר כועסת וכדומה. כשאני שואלת אותה אם היא רוצה משהן היא גם עונה אנחנו אני שואלת אותה מי זה אנחנו היא צוחקת ועונה אני רוצה או בר רוצה. האם זה סוג של חבר דמיוני האם זה טיבעי?

24/06/2008 | 18:32 | מאת: חלי ברק-שטיין

רוי, זה טבעי שילדים מדברים על עצמם בגוף שלישי. אבל היא כבר די גדולה וכדאי להתחיל ללמד אותה לדבר על עצמה בגוף ראשון. לומר לה ישירות להגיד 'אני'. בלי ביקורת או כעס, אלא כהנחייה. ולראות איך היא מגיבה לכך. אם משתפת פעולה או לא האם גם בגן היא ככה או רק בבית? עדכנו אותי. חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים