בן 8 לא חברותי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

22/06/2008 | 22:55 | מאת: גילי

שלום, בני בן 8 , ילד מאוד חכם (מגיל הגן התבלט בדרך חשיבתו השונה ותמיד התפעלו ממנו). מבחינה לימודית מצטיין ולמורה אין מילים בתחום זה. לגבי הצד החברתי קיימת בעיה- יש לו רק חבר אחד שגם איתו הוא לא בקשר אחה"צ. ניסיתי אינספור פעמים להציע לו להזמין חבר או ללכת יחד איתי לחבר , אך הוא טוען שאין לו חברים. על כל ילד הוא ממציא תירוץ . בנוסף קיימים אצלו הרבה פחדים , הוא ילד מאוד דאגן, דואג מאוד לאחים הקטנים , למרות שאני תמיד מזכירה לו שיש הורים בבית שדואגים לכל הילדים. היינו גם בשיחות אצל היועצת בביה"ס, שטוענת שהכל נובע מהפחדים ואף הציעה ללכת לפסיכיאטר . אני מרגישה (עפ"י אינטואיציה בלבד) שהבעיה היא מעבר ולא רק הפחדים. קשה לי לשים את האצבע במדוייק . המצב בבית אינו כ"כ טוב , אני ובעלי רבים המון , יש לנו 4 ילדים והוא השני במספר. מגיל צעיר היה ילד מאוד אינדיוידואליסט , וכמעט ללא חברים , אבל עכשיו הוא רוצה ולא יודע איך. כל הצעה שלי נתקלת בסירוב מצידו. אפילו בימי הולדת לא בוחרים אותו לשחק . זה מאוד כואב לי ומטריד אותי. מה ניתן לעשות?

25/06/2008 | 06:23 | מאת: חלי ברק-שטיין

גילי, השילוב של ילד חכם מאוד, וגם חרדתי ועם קשיים חברתיים- הוא בהחלט נפוץ. זה לעיים המחיר שמשלמים ילדים על תבונה רבה ורגישות שמובילה לפגיעות. הרבה לפני פניה לפסיכיאטר הייתי ממליצה על פניה לפסיכולוג ילדים, שיוכל לעזור לו דרך שיחות. להבין את עצמו, למצוא את הכלים להשתלב טוב יותר חברתית, וגם יוכל לתת לכם הדרכה איך לעזור לו בבית, גם בתוך המציאות המורכבת אותה את מתארת הוא עדיין בגיל שניתן הרבה לעזור לו את יכולה גם לקרא בספרי 'תקשיבו לי רגע' את הפרק על פחדים ועל ויסות רגשות שיעזור לך להבין חלק ממה שעובר עליו בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים