אהבה וסלידה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

22/06/2008 | 15:43 | מאת: שירז

שלום יש לי חברה בחורה מאוד טובה ויש לה בן מקסים שבהתנהגות שלו הוא קצת נשי שמתי לב שחברתי מתלוננת על זה כשהיא נמצאת איתי, אני לא יודעת אם היא עושה את זה גם בנכחותו אבל אני יודעת שהוא מקבל אהבה מועטת היו פעמים שניתנה חיבה גופנית כלומר חיבוקים ונשיקות אך זה לא נמשך לאורך זמן ומיד אחר כך באה סלידה שנראית לעין במבטים ובמילים האם יש איזשהו נזק חמור שיכול להגרם לילד בעקבות אהבה וסלידה יש איזשהי השלכה פסיכולוגית ? מה אפשר לעשות אם כן?

25/06/2008 | 23:36 | מאת: חלי ברק-שטיין

שירז, אם האמא מגלה סלידה מהילד שלה, בודאי שיש לזה השפעה רחבה עליו. הוא ירגיש דחוי וחסר בטחון, הוא יכול להגיב לזה בהסתגרות וויתור או במאבק וכעס כלפיה וכלפי אחרים. אם וכשהאמא תהיה מודעת לזה שהיא בבעיה עם הילד, היא תוכל לקבל עזרה. להבין מה קורה לה ולנסות לבנות איתו קשר טוב יותר. הבעיה היא שכל עוד רק את חושבת ככה והיא לא מודעת לזה - אי אפשר יהיה לשנות. זו בעיה. חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים