הרדמות והפרעות בשינה...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

22/06/2008 | 10:46 | מאת: שחר

שלום אני אם לילד בן שנתיים בדיוק. כמה בעיות יש לי איתו ולא מוצאת לאף אחת מהן פתרון יעל: 1- הוא נרדם רק אם נרדמים איתו במיטת הנוער שהברנו אותו לשם לא מזמן, טקס האורך בערך שעה.!!!!!!!! 2- באופן קבוע, בימים האחרונים הוא קם מאוחר בלילה, 2 או 3 בלילה, בוכה ואומר שהוא רוצה לישון איתנו במיטה הגדולה.ומסרב בתוקף לישון במיטה שלו. 3- באמצע הלילה הוא רוצה מוצץ ובקבוק מים, ואחרי שמקבל זאת מסיים את הבקבוק ורוצה עוד אחד!!! 4- באמצע הלילה הוא בועט, ודוחף וממלמל דברים (סיוטים או חלומות) ולא נרגע רק אחרי רבע שעה. לא עוזרת שום קרב אליו או חיבוק, הוא רק מרחיק עוד ועוד. 5- ברגע שהעברנו אותו לחדר הוא נשאר ער למשך שעה ומתחיל לשחק, תוך כדי שכיבה, בוילון או בכרית. 6- מקווה שלא הלאיתי אותך בפרטים, אך הקושי האחרון שלנו הוא שאנו עייפים מכל התהליך המייגע הזה,אני קמה לא סבלנית ועצבנית כי לא ישנתי היטב, ובגלל זה אני גם סובלת מכאבי ראש כשאני לא ישנה היטב. מה לעשות?????????? אודה לתשובתך מאוד, מחסרת האונים.

24/06/2008 | 23:07 | מאת: גלי

4- באמת לא עוזרת התערבותכם - על פניו - הילד באמצע שינה, לא ממש ער כשאתם מנסים להרגיעו. רק תחבקו ותגידו שאתם איתו, עד שהוא כבר יירגע ויחזור לישון. תראו לו שאתם רגועים בשבילו. 5 - אין כל רע במה שהוא עושה לפני שנרדם. תתארי לעצמך שהיה יכול להיות הרבה יותר גרוע אחרי מעבר לחדר משלו ולמיטת נוער: הוא יכול היה לקום מהמיטה כל הזמן ולבוא אליכם. דווקא צריך לעודד את ההתעסקות העצמאית הזאת שלו, שעוזרת לו להירדם לבד. - באופן כללי, כל מה שתעשו תצטרכו לעשות לאורך זמן מה (בין ייומיים למספר חודשים אפילו), עם הרבה סבלנות ואמונה בדרך. תאמיני לי שזה עוזר, אל ייאוש!

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים