לא נרדמת לבד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

21/06/2008 | 00:42 | מאת: חני

חלי שלום, הבת שלנו בת שנתיים וחצי. בכל ערב יש לנו לו"ז קבוע של ארוחה. אמבטיה. סיפור ושינה. אלא שהיא נרדמת רק עם שוכבים איתה ביחד. חשוב לציין שהיא ישנה במיטת ילדים כך שאם עוזבים אותה לבד היא לא מפסיקה לרדת ולהגיע לסלון. איך אפשר להפסיק את המנהג הזה, ולגרום לה להירדם לבד? תודה!

25/06/2008 | 23:57 | מאת: חלי ברק-שטיין

חני, לא קל לשנות הרגל של בת שנתיים וחצי, אבל כדאי להתחיל, כי ככל שמחכים יהיה קשה יותר אתם צריכים לומר לה חד משמעית שהיא צריכה להרדם לבד. ותעשו את זה בהדרגה- תתחילו בלשבת לידה עם להחזיק יד, אחר כך תעברו לשבת ליד הדלת ואחר כך תהיו בחדר על יד. אתם יכולים גם לעשות את השינוי בבת אחת ולהיות בחדר על יד. זה תלוי איך אתם מכירים את הילדה שלכם משינויים קודמים שעברה. מה עדיף לה. מה שיקבע את ההצלחה זו הנחישות שלכם, שלא תישברו בדרך. בסוף היא תלמד. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים