ילדה בת 10 אשר מתנסה בעישון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

20/06/2008 | 18:12 | מאת: אמא מודאגת מאוד

שלום רב. יש לי שתי בנות 14 ו-10. אתמול גיליתי כי בתי הצעירה עישנה עם שתיים מחברותיה ואשר את קופסאת הסיגריות הן גנבו מאמה של אחת הבנות. כיצד עלי לפעול? מה עלי להגיד לה על מנת לא להחמיר את המצב? לתשובה דחופה אודה.

24/06/2008 | 18:42 | מאת: חלי ברק-שטיין

אמא, האחור בתשובה כי הייתי בחופשה, היתה הודעה בפורום אני חושבת שצריכה להיות תגובה חד משמעית שאומרת שעשו מעשה אסור. לתת עונש חד משמעי. לא להעליב ולא לכעוס בצורה פוגעת אבל כן להגיב בצורה שמעבירה מסר חד משמעי שהמעשה חמור, גם גניבת הסיגריות וגם העישון. בהמשך תוכלו לדבר איתה יותר על מה הביא אותן לעשות זאת, להבין יותר את המניעים. אבל קודם צריכה לבוא תגובה משמעתית בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים